La gastronomia mallorquina, sabors únics!

Fruit d’una intensa història de conquestes i reconquestes, el llegat gastronòmic de Mallorca és avui el resultat del seu complex passat, que reuneix una sòlida base de totes les cultures que han modelat la personalitat d’aquesta illa. Segurament per això, la varietat és una de les seves senyes d’identitat.

Uns quants exemples d’aquesta idiosincràsia illenca són: ensaïmades, sopes mallorquines, frit de porc, sobrassada, bunyols, robiols, herbes dolces, etc.

El mar és el protagonista de Can Picafort. Aquest aspecte es reflecteix perfectament en la gastronomia del poble. A part de poder trobar als restaurants tota una gran varietat de plats relacionats amb la mar, cada any es celebra les Jornades Gastronòmiques del Calamar. Aquestes jornades es celebren a la Plaça Cervantes i participen multituds de bars i restaurants servint tapes, les quals l’ingredient principal és el calamar.

Per altra banda, el poble de Santa Margalida compte amb una altra fita gastronòmica rellevant. Aquesta és la Fira de l’Ametlla, la qual intenta recollir una mostra de les diverses varietats d’ametlla, com també de la seva transformació i aplicació a la indústria alimentària. A més, si poden veure com eren les tasques del camp antigament. Cal destacar que en aquesta fira també s’inclou un mercat d’artesania i productes de proximitat.