Mallorca, paradís ciclista

Mallorca té 1250 quilòmetres de carreteres dels quals, aproximadament uns 700 quilòmetres són camins i carreteres de segon ordre, que discorren per diferents indrets de l’illa ja sigui per la zona de muntanya o la zona del pla. Una xarxa de camins que uneixen els diferents pobles de l’illa ja sigui per pla o per muntanya. Cal dir que Mallorca compta amb una Serralada amb quasi 100 km però també, amb una zona més plana, al Llevant.

Alguns ciclistes professionals que han pogut visitar Mallorca i practicar el cicloturisme per les carreteres i camins d’aquesta illa, n’han tingut una opinió favorable al respecte. Equips de competició de ciclisme, en la seva gran majoria, equips europeus, vénen a Mallorca per tal d’entrenar i preparar la temporada esportiva que, per a ells, sol esser ben dura. A Mallorca, troben les condicions idònies pel seu entrenament i és durant l’hivern, quan solen aprofitar per venir i preparar-se.

Els equips amateurs i afeccionats gaudeixen, especialment durant els mesos de febrer a maig, de la pràctica d’aquest esport. Tots ells coincideixen en què Mallorca és plena de camins comarcals plens de bellesa. Camins que travessen i discorren per pobles i municipis plens d’encant on els ciclistes no deixen d’aprofundir en la seva cultura, tradicions o gastronomia.

En els darrers anys, s’ha incrementat el nombre de visitants que viatgen fins a Mallorca per practicar aquest esport i és fàcil trobar tendes i hotels especialitzats.

Rutes ciclistes al voltant de Santa Margalida

Els voltants de Can Picafort i tot el terme municipal de Santa Margalida constitueixen una zona perfecta per gaudir de la bicicleta. A partir de les tres rutes realitzades es podran visitar tota una sèrie d’elements turístics destacables i es podrà recòrer els tres nuclis poblacionals.