Uns dels millors tresors que tenim a Santa Margalida són les nostres platges i la nostra aigua turquesa i cristal·lina. Can Picafort s’ubica en mig de la Badia d’Alcúdia i compta amb més de nou quilòmetres de costa. Durant el transcurs d’aquesta, podem trobar platges urbanes d’arena fina amb infinitats de serveis o platges verges i solitàries. El municipi de Santa Margalida disposa d’un total de set platges: una platja urbana, la Platja de Can Picafort; dues semiurbanes, la Platja de Son Bauló i la Platja de Son Serra de Marina; i quatre platges naturals, la Platja de Son Real, la Platja des Serralot, la Platja de s’Arenal den Casat i la Platja de na Patana

Cal destacar que tres d’aquestes platges (Platja de Can Picafort, Platja de Son Bauló i Platja de Son Serra de Marina) tenen la distinció de la “Bandera Blava”, gràcies a la qualitat dels serveis i de les seves condicions ambientals. D’aquesta manera, la “Bandera Blava” promou i reconeix els esforços públics i ciutadans per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat. 

D’altra banda, les altres platges naturals (la Platja de Son Real, la Platja des Serralot, la Platja de s’Arenal den Casat i la Platja de na Patana) es troben en una zona verge i rica en jaciments arqueològics. Per accedir a aquestes és necessari arribar-hi a peu mitjançant un camí que transcorre per la Finca Pública de Son Real i que uneix el poble de Can Picafort amb Son Serra de Marina a través del “Camí de sa Marina de Son Real”. Aquest itinerari també ha estat guardonat amb la distinció de “Sendera Blava”, ja que enllaça dues platges amb Bandera Blava i contribueix positivament a l’ús sostenible del litoral. A més, és un reconeixement al patrimoni natural, etnològic i arqueològic de la zona que transcorre el trajecte. Cal destacar que només hi ha tres “Senders Blaus” en tota l’illa de Mallorca. Per aquest motiu, el “Camí de sa Marina de Son Real” és un itinerari únic i meravellós per poder arribar a les seves platges verges i idíliques, gaudir de la natura i del patrimoni; i així poder passar unes vacances inoblidables. 

Finalment, les nostres aigües es caracteritzen per ser cristal·lines i per tenir un blau turquesa característic. Els resultats de les analítiques realitzades per laboratoris oficials ens avalen: la qualitat de les nostres aigües és excel·lent any rere any. 

Per més informació, podeu consultar l’estat i qualitat de les nostres aigües als següents links: Unió Europea (European Environment Agency), el Govern Estatal (Ministeri de Sanitat i Consum) i el Govern de les Illes Balears (Conselleria de Sanitat i Consum).