Home/Qualitat turística/Platges sense fum

Les nostres platges, millor sense fum

Platja de Son Bauló, la primera platja sense fum del municipi de Santa Margalida

El municipi de Santa Margalida s’ha adherit a la nova xarxa de platges sense fum impulsada per les conselleries de Salut i Consum i de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. La Platja de Son Bauló estrena així, al municipi, aquesta iniciativa que promou els hàbits saludables i sensibilitza a la població sobre la importància de no deixar residus en els espais naturals.

Cal recordar els efectes negatius de fumar. De fet, el tabac és la causa directa de nombroses patologies com el càncer de pulmó, la malaltia pulmonar obstructiva crònica o malalties cardiovasculars, i és un agreujant d’altres malalties.

En aquest sentit, la Direcció General de Salut Pública remarca l’objectiu d’ampliar els espais lliures de fum “i que la gent sigui conscient de la importància d’abandonar un hàbit perjudicial i d’adoptar un estil de vida saludable”. Paral·lelament, “aquesta mesura pretén evitar el perill que suposen les llosques per als infants petits que juguen a l’arena, els quals se les poden empassar accidentalment”.

La xarxa de platges sense fum s’ha posat en marxa de manera pilot, és voluntària, i els ajuntaments poden decidir quina part del litoral se suma a la iniciativa. A la platja de Son Bauló s’informa de la iniciativa mitjançant la senyalització i el repartiment de fullets. No de bades, les autoritats adverteixen que les llosques són el residu tòxic més abundant de les escombraries marines, fins i tot per davant dels plàstics, i només en cal una per contaminar vuit litres d’aigua.

A banda dels motius de salut i mediambientals, la xarxa de platges sense fum “vol millorar la convivència en la gestió de les platges, ja que les platges brutes generen malestar en les famílies, sobretot si hi van amb infants, i des del punt de vista turístic cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam d’un turisme familiar i que la brutor genera més despeses en neteja”.

Platja de Son Bauló

Platja sense fum

Platja sense fum

2024

Platges sense fum” és un programa de salut i de protecció del medi ambient que es va iniciar el 2019. Des de la Direcció General de Salut Pública i Participació i la Direcció General de Residus i Educació Ambiental es vol promoure i potenciar els estils de vida saludables i els beneficis d’una vida sense tabac amb la cura de les nostres platges lliures de fum i residus.

VOLS CONÈIXER MÉS PLATGES AMB AQUESTA DISTINCIÓ?

Segueix-nos!

Si vols estar al dia de les darreres novetats, segueix-nos a les nostres xarxes socials