Can Picafort és un poble costaner de Mallorca, Balears, que pertany al municipi de Santa Margalida. Es troba a la Badia d’Alcúdia, a uns 10 quilòmetres de Santa Margalida, al nord-est de la ciutat de Palma, en la costa nord de l’illa.

Aquest indret és un dels principals nuclis turístics de l’illa i ofereix una gran varietat de serveis i atraccions que cada any gaudeixen els visitants de qualsevol punt d’Europa, però principalment d’Alemanya i el Regne Unit, que trien Can Picafort per gaudir de les seves vacances.

La història de Can Picafort comença fa poc més d’un segle enrere, quan algunes famílies acomodades de Santa Margalida van decidir construir les seves cases estiuenques en aquesta zona. Jeroni Fuster “Picafort” era el nom d’un d’aquells habitants que va començar el desenvolupament d’aquesta zona.

Avui dia Can Picafort és un destí turístic de Mallorca que compta amb una gran oferta hotelera i de restauració. A començaments dels anys 70, Can Picafort era un petit poble de pescadors amb 200 habitants quan va anar transformant-se en un complex turístic amb quasi 10.000 llits d’hotel.

Al districte de Son Bauló hi ha un petit espai natural protegit anomenat Son Real on es pot veure una gran quantitat de vida salvatge com per exemple poden ser tortugues, faisans vermells, llebres, conills, mosteles, lirons i eriçons algerians. En aquesta zona es troben unes importants excavacions arqueològiques. La major part d’elles daten de l’era anterior als romans. Les més famoses són la Reial Necròpolis o el Cementiri dels Fenicis.