Al llarg de la història la importància estratègica de la Badía d’Alcúdia ha donat pas a l’entrada de diferents civilitzacions. D’altra banda, les edificacions de tipus religiós conformen el paisatge humà del municipi. La principal herència obtinguda després de la conquesta catalana són els monuments eclesiàstics. A més, Santa Margalida és una terra posseïdora d’un ric llegat cultural que conserva vives nombroses festes i tradicions populars.

Aquesta herència històrica és avui objecte de visita per part dels turistes i residents de l’illa. D’aquesta manera, el municipi de Santa Margalida es convertiex en un indret on turisme, cultura i patrimoni convergeixen amb harmonia.

S’Albufera

S’Albufera de Mallorca és la zona humida més extensa de les Illes Balears. Es troba separada de la mar per un cordó de dunes. Encara que fa uns 18 milions d’anys ja hi havia formacions de prat, l’actual zona humida es va formar fa menys de 100.000 anys, però amb el pas del temps ha anat variant la seva morfologia fins a l’estat actual.

+ Informació

Elements Patrimonials

Els voltants de can Picafort i tot el terme municipal de Santa Margalida constitueixen la zona de Mallorca amb major densitat de restes arqueològiques. Bona part d’aquestes restes tenen una importància considerable, tant per el seu estat de conservació com per la seva singularitat.

+ Informació

Finca Pública de Son Real

La Finca pública de Son Real és un tresor natural i històric. A les seves 395 hectàrees de superfície hi trobam una antiga possessió, jaciments arqueològics, un conjunt d’ecosistemes de zones dunars i pinars savinars, antigues canteres de sorra, torres d’enfilació, 4 itineraris a peu i 3 en bicicleta, un itinerari exclusiu d’equitació, una oficina d’informació i lloguer gratuït de bicicletes i de binocles.

+ Informació

Can Picafort, un mar de cultura

L’Ajuntament de Santa Margalida ha fet una aposta atrevida per fomentar la cultura i potenciar la identitat local a través de diversos projectes culturals. El primer a destacar és el Saladina Art Fest, el qual pretén donar una nova imatge al poble. L’altre element cultural són el conjunt d’escultures de Joan Bennàssar, les quals tenen com objectiu convertir Can Picafort en el referent cultural de la Badia d’Alcúdia.

+ Informació

Segueix-nos!

Si vols estar al dia de les darreres novetats, segueix-nos a les nostres xarxes socials