Situat just en el centre de la badia d’Alcúdia el terme municipal de Santa Margalida té una extensió de 85 km2 i una població de 8.000 habitants. Presenta tres nuclis de població: Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina.

Per una banda, Can Picafort esdevé en el nucli poblacional amb més nombre d’habitants i visitants, convertint-se així en el nucli turístic més important del municipi. Son Serra de Marina, també representa un paper important pel que fa al tema turístic, ja que s’ha convertit en un indret idíl·lic per al lloguer vacacional. Per altra banda, el poble de Santa Margalida és el poble originari del municipi i conserva les característiques d’un poble d’interior de Mallorca.

Les nostres pecularitats

El terme, caracteritzat per la planor comprèn les àrees litoral i interior. La primera es troba ocupada per un important però fràgil sistema dunar de pinar, mentre que el paisatge interior es caracteritza per terrenys de conreu de secà, cereals i ametllers sobretot.

Per altra banda, la seva especial orografia ha propiciat els assentaments humans, la qual cosa fa que sigui el municipi amb major nombre de jaciments arqueològics de l’illa. Les restes prehistòriques que més destaquen són vàries: el Talaiot de Sa Nineta, Es Figueral de Son Real, Sa Punta des Patró i el cercle funerari de Son Bauló. Però són la necròpolis de Son Real i de l’illa des Porros els jaciments més importants.

Els nostres nuclis poblacionals

SANTA MARGALIDA
SANTA MARGALIDAPoble d'interior
Santa Margalida és el poble que dóna nom al terme municipal.
CAN PICAFORT
CAN PICAFORTNucli costaner
Nucli turístic més important del terme. Compta amb una àmplia oferta hotelera i de restauració.
SON SERRA DE MARINA
SON SERRA DE MARINANucli costaner
Son Serra és una destinació turística que destaca pel seu caràcter verge.

Sent

Viu

Gaudeix

Segueix-nos!

Si vols estar al dia de les darreres novetats, segueix-nos a les nostres xarxes socials